True Heart Tattoo

Tillbaka till laserbehandling

Gör det ont att ta bort en tatuering?

Smärta är något väldigt individuellt. Vissa tycker att det gör ondare att ta bort tatueringen än att tatuera sig, och andra tycker tvärtom. Känslan kan beskrivas som att en gummisnodd snärtas mot huden. Vart tatueringen är placerad på kroppen har också en viss betydelse.

Hur många behandlingar tar det tills tatueringen är borta?

Det är olika från tatuering till tatuering. Hur djupt den sitter, vilka färger den har, när du gjorde den, hur Din kropp svarar på behandlingen etc.
Det kan ta 1-8 behandlingar eller mer, innan uppnått resultat.
Det är i princip omöjligt att ge en förutsägelse hur behandlingen kommer att gå per telefon. Vi rekommenderar därför alltid en konsultation hos oss på studion.

Försvinner tatueringen helt?

I de flesta fall försvinner tatueringen helt medan i vissa fall efterlämnas skuggor eller rester av pigment.

Hur många behandlingar behövs för en cover-up?

Det är jättesvårt att svara på. Då är det bäst även där, att du kommer in på vår studio och pratar med din tatuerare om dina tatuerings önskemål.

Hur ofta kan jag göra en laserbehandling?

Det måste gå mellan 6-8 veckor mellan laserbehandlingarna. Detta är för att kroppen skall hinna rensa bort det bläck som frigjorts från cellerna.
Behandlingarna kan göras oftare, men tatueringen försvinner inte snabbare för det. Så det är viktigt att vara snäll mot sin kropp och ha tålamod!

Hur länge måste jag vänta innan jag kan tatuera mig på den laserbehandlade ytan?

Ca 6 månader efter sista laserbehandlingen kan man börja tatuera på den behandlade ytan.

Finns det några risker med att ta bort en tatuering?

Att ta bort tatueringar med laser är relativt riskfritt. Mörkare hudtyper kan få tillfälliga förändringar. Ärrbildning uppstår Ej av lasern i sig. Där emot kan tatueringen själv innehålla märken och ärr som inte är synliga för ögat. Och därför är det mycket viktigt att följa skötselråden för att undvika ärrbildning.
Allergiska reaktionen kan uppstå. Detta uppkommer genom att färgpigment frigörs i kroppen och en del svarar dåligt på det. Vi kan göra en test-skjutning på ett litet område om du känner dig osäker. Äter du någon medicin eller har någon sjukdom, som gör att du känner dig osäker på hur du kan komma att reagera, ber vi Dig att ta kontakt med din läkare. Behandling av stora områden är mycket påfrestande på kroppens immunförsvar. Ju större yta man tar bort desto mer belastar man lymfsystemet som transporterar bort pigmenten. Därför behandlar vi en yta på max 15x15cm åt gången.

Laserbandling